Berikut adalah cara untuk menguji sama ada antivirus anda berkesan atau tidak. salin dan simpan coding dibawah sebagai virus.exe dan scan file tersebut dengan antivirus anda.

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Jika Antivirus anda gagal mengesan fail ini, bermakna antivirus anda gagal berfungsi dengan baik.

Rujukan asal boleh didapati disini

http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

Selamat mencuba

Penilaian: 
Your rating: None Average: 4 (1 vote)

Komen

be

hohoho node32 aku dpt detect dgn pantas n berkesan tq krip..

------

[url=http://lubukblog.blogspot.com/][size=120]Lubuk Blog BM[/size][/url]

blogger_boy's picture

avg free pon dapat kesan gak

------

[center]Bersekutu diantara sesama itu akan saling menguatkan. Jika kita melihat ada geng kita lemah, kita akan bantu untuk menguatkan mereka. Dan tatkala kita lemah, mungkin mereka juga akan menolong kita. Marilah kita membentuk satu kumpulan yang saling bantu-membantu dan menguatkan.[/center]

te

cayalah....

sw

Avira pun dpt detect dgn pantas!!!

da

huhu..bagos dow..

avg free ni detect

------

[center][color=#FFBF00]************[/color][size=100][url=http://dezidalamkoma.blogspot.com][color=#FF0040]..::saya [b]chenta[/b] php::.[/color].[/url][/size][color=#FFBF00]*************[/color][/center]

iezqandar's picture

av aku plak xsmpat save virus.exe dah detect. ahaks

da

Fail tu nak simpan dalam word ke?

parasolx's picture
Admin

code tuh pastekan dalam notepad. kemudian masa nak save, simpan dengan nama file "virus.exe". Jangan lupa untuk tukar "Save as type" sebagai "All files."

------

Hadafi Solution & Resources: http://parasolx.net
Professional in Drupal web development, theme designing, consultation and training

jo

bitdefender pun detect..tp selepas save.

------

Ahli Kumpulan PEMFORMAT PC yg berjaya...5+ per year.
Software dicuba sebulan 50+, Most uninstalled right after trial.
Virus ditemui sebulan 10+, non of them disastrous..

dark's picture

avast aku pon ok gak

------

KEEP IT SIMPLE, STUPID!!!

cm

Aku punyer trand micro..... langsung tak ada apa2.. itu yg register tu.